Kategorie:
-
Druh jídla:
Zvěřina a králičí maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Zabíjačka
-
Způsob vaření:
Smažení
Srnčí medailonky s nadýchanými palačinkami a třešňovou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
- 800 g srnčí svíčkové
Marináda
- 6 kuliček Jalovec celý Avokádo
- 3 lžičky směsi Divočina Avokádo
- 5 lžic olivového oleje
- 2 jemně nasekané stroužky česneku
Palačinky
- sul
- 100 g hladké mouky
- olivový olej
- bílky z 5 vajec
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce mletých piniových oříšků
Omáčka
- 2 lžíce medu
- 50 g cukru
- 50 ml třešňovice
- 100 g vypeckovaných třešní (mohou být mražené)
- 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
Způsob přípravy
Omytou a očištěnou svíčkovou nakrájíme na 8 medailonků. Maso lehce naklepeme, naložíme do marinády, kterou jsme si předtím připravili z výše uvedených surovin a necháme několik hodin odležet v lednici.
V míse ušleháme bílky na hustou pěnu. Do pěny postupně přimícháme prosetý cukr a mouku. Následně těsto osolíme a přidáme oříšky. V pánvi na rozehřátém oleji palačinky osmažíme.
Na druhé pánvi přivedeme k varu cukr s 1/3 šálku vody. Když dosáhne sirupovité konzistence, přidáme med a třešňovici, následně třešně a zelený pepř. Vše vaříme několik minut a necháme odležet.
Maso vyjmeme z marinády a osmažíme asi 5 minut po každé straně na pánvi nebo grilu.
Takto připravené medailonky uložíme na talíř a zalijeme horkou třešňovou omáčkou. Podáváme s palačinkami.