Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Vepřové karbanátky na jehle se salátem z cibule a papriky
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 lžíce směsi Mletá masa Avokádo
- Česneková sůl Avokádo
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 svazek koriandru
- 800 g vepřové kýty
- 1 cibule
Omáčka
- 2 lžičky směsi Tzatziky Avokádo
- několik snítek čerstvé máty
- 200 ml bílého jogurtu
- 100 ml řeckého jogurtu
- 1 čerstvá okurka
Salát
- 1 balení Salátová zálivka Bylinková Avokádo
- 1 cibule
- 2 barevné, očištěné papriky
- 1 kvašák
Způsob přípravy
Omyté a očištěné maso osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na malé kousky a následně dvakrát pomeleme. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kostičky a osmažíme na olivovém oleji dosklovita, na konci přidáme nasekaný koriandr. Mleté maso přeložíme do mísy, přidáme vychladlou cibuli, kořenící přípravek Mleté maso a trochu česnekové soli podle chuti. Mleté maso musí tvořit hladkou, jednotnou hmotu. Z ní vytvarujeme válcovité karbanátky (asi 5 cm dlouhé), které napíchneme na grilovací jehly a necháme hodinu odležet v chladničce.
Mezitím si připravíme omáčku: do dvou smíchaných jogurtů přidáme oloupané a nastrouhané okurky, kořenící přípravek Tzatziky a nasekanou mátu.
Nakrájíme cibuli nadrobno a přelijeme vroucí vodou. Papriky opečeme na grilu, pak je oloupeme a nakrájíme na proužky. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Veškerou zeleninu pak zalijeme Bylinkovou zálivku připravenou podle pokynů na obalu.
Špízy grilujeme asi 10 minut. Podáváme s předem připravenou omáčkou a barevným salátem.