Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Špízy z tresky
Suroviny pro 4 osoby:
- kořenící směs Grilovací s bylinkami Avokádo
- 3 zelené papriky
- červené cherry rajčátka
- 1 cibule
- olej
- 600 g filé z tresky
- 100 g bůčku, nejlépe uzeného
Způsob přípravy
Omyté a osušené rybí filé nakrájíme na kousky, pokapeme olejem, posypeme přípravkem Grilovací s bylinkami a necháme na chladném místě cca 2 hodiny odležet.
Papriku očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pokapeme olejem a také okořeníme týmž přípravkem. Bůček nakrájíme na plátky. Všechno napichujeme střídavě na špejle.
Takto připravené špízy grilujeme 5-7 minut z každé strany. Zvlášť můžeme opéct na grilu cherry rajčátka, která podáváme se špízy.