Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Sladká papriková žebírka
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 lžička koření Paprika sladká mletá Avokádo
- Pepř barevný celý Avokádo
- olej
- 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 100 ml slepičího vývaru
- 3 lžíce kečupu
- 2 lžíce směsi Žebírka s medem Avokádo
- 1 kg žebírek
- 3 cibule nakrájené na kolečka
Způsob přípravy
Cibuli osmahneme. Omytá a osušená žebírka nakrájíme na velké kusy, potřeme kečupem smíchaným s kořením. Připravená žebírka dáme do sáčku (fólie) na pečení, spolu s cibulí a česnekem, přilijeme vývar, dobře uzavřeme a pečeme cca 1,5 hodiny při teplotě 180 °C.