Marinovaná prsa z perličky s hříbky v gorgonzolové omáčce

Suroviny pro 4 osoby:

Způsob přípravy

Omyté a očištěné prsa osušíme papírovým ubrouskem a naložíme v olivovém oleji s jalovcem a ostatním kořením (špetka od každého druhu) a necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce.

Omyté a očištěné houby lehce osmažíme na rozpáleném olivovém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, bílé víno a nastrouhaný sýr gorgonzola. Když se sýr rozpustí, zalijeme smetanou, krátce dusíme, pak přidáme nakrájené na tenké proužky sušená rajčata. Vše dochutíme česnekovou solí a pepřem.

Vyjmeme maso z chladničky, osušíme z marinády a opečeme na grilu asi 10 minut po obou stranách.

Perličku nakrájíme na plátky a ukládáme na teplé hříbky.