Kategorie:
-
Druh jídla:
Saláty a zálivky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Bez vaření
Salát s avokádem a mozzarellou
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 balení Salátová zálivka Šopská Avokádo
- 3 lžíce pražených piniových oříšků
- 0.5 hlávky ledového salátu
- 1 čerstvá okurka
- 10 cherry rajčátek
- 0.5 svazku rukoly
- šťáva z 1 citrónu
- 1 zralé avokádo
- 100 g sýru mozzarella
Způsob přípravy
Omyté a osušené lístky salátu potrháme. Avokádo oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme, nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou. Okurku oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Cherry rajčátka a mozzarellu nakrájíme na plátky. Všechny ingredience promícháme a přelijeme šopskou zálivkou, připravenou podle pokynů na obalu.