Kategorie:
-
Druh jídla:
Těstoviny
-
Příležitost:
Nečekaná návštěva
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Pappardelle s listovým špenátem a sušenými rajčaty
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 lžic směsi Špagety Avokádo
- 70 g sušených rajčat
- 80 g parmazánu
- 150 g sýra gorgonzola
- 250 ml smetany 36%
- 300 g vařené těstoviny pappardelle
- 1 ks cibule nakrájené na kostičky
- olej
- 1 stroužek česneku, prolisované
- 200 g omytého čerstvého špenátu
Způsob přípravy
Cibuli a česnek osmahneme v oleji, zalijeme bílým vínem, přidáme sýr a vaříme na mírném plameni, dokud se sýr nerozpustí. Zalijeme smetanou a okořením přípravkem Špagety Avokádo. Na závěr přidáme nasekaný špenát a sušená rajčata.
Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě s olivovým olejem. Servírujeme těstoviny s omáčkou posypané strouhaným parmazánem. Můžeme ozdobit piniovými oříšky