Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Květákové pyré
Suroviny pro 4 osoby
- 1 ks cibule nakrájené na kostičky
- 500 ml mléka
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 1 lžičky Muškatový ořech mletý Avokádo
- 1 ks květák
- 1 lžíce 36% smetany
- 80 g kozího sýra
- sůl, pepř dle chuti
Způsob přípravy
Růžičky květáku omyjeme a zalijeme mlékem a spolu s cibulí vaříme doměkka, poté scedíme.
Scezený květák rozmixujeme společně s máslem, smetanou, kozím sýrem a křenem. Nakonec dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Podáváme jako přílohu k rybě.