Americký dýňový koláč

Těsto na koláč

Dýňová náplň

  • 3 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 ks Dýně hokkaido
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 100 ml pomerančové šŤávy

Způsob přípravy

Suroviny na koláč zpracujeme a dáme na 1 hodinu vychladit do lednice. Dýni zbavíme dužiny se semínky a nakrájenou na kostky uvaříme. Přebytečnou vodu odlijeme a dýni rozmačkáme na pyré. Do pyré zamícháme vše kromě ořechů. Kulatou koláčovou formu vyložíme pečícím papírem. Formu těstem vyložíme a vytvoříme okraje. Těsto na několika místech propícháme vidličkou a bohatě poklademe ořechy. Koláčovou náplň nalijeme na těsto. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 40 minut. Podáváme se lžičkou zakysané smetany, zakápnuté javorovým sirupem.