Koláč s čokopěnou

Suroviny na těsto

Suroviny na čokopěnu

  • 1 lžíce másla
  • 125 g kvalitní hořké čokolády 70%
  • 125 g kvalitní mléčné čokolády
  • 400 g mascarpone
  • 50 ml smetany ke šlehání 36%

Na dokončení

  • čokoládové sypání
  • višňový džem

Způsob přípravy

Příprava těsta

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme z něj kouli, kterou zabalíme do potravinové folie a necháme hodinu v ledniččce odležet. Odleželé těsto rozválíme na tenktý plát a přeneseme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto opět umístíme do ledničky na 30 minut. Předehřejeme troubu na 200 °C, těsto propícháme vidličkou a pečemu 15-20 minut. Necháme vychladnout a vyjmeme z formy.

Příprava čokopěny

 

Ve vodní lázni rozpustíme pomalu čokolády, poté vmícháme máslo a kysanou smetanu. Až čokoláda mrně zchladne, tak vmícháme mascarpone a vymícháme vše do hladkého krému. Višňovým džemem pomažeme koláč, na něj dáme čokoládovou pěnu a necháme v ledniččce vychladit. Až krém mírně ztuhne posypeme koláč čokoládovým posypem. Pak dáme do ledničky ztuhnout.