Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Bez vaření
Česneková kari omáčka s hranolkami
Suroviny
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 150 ml oleje
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 žloutek
- 1 stroužek česneku
- 1 kg brambory
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 1 lžička medové hořčice
- 1 lžička Kari Avokádo
Způsob přípravy
Ingredience na omáčku rozmixujeme do hladka, přesuneme do mističky a dáme vychladit. Brambory nakrájíme na hranolky, pořádně propláchneme ledovou vodou a osušíme do sucha, aby při smažení moc neprskaly. Olej rozpálíme ve vyšší pánvi nebo v hrnci na 175 °C. Hranolky vložíme do hrnce a smažíme zhruba 10 minut. Hranolky vytáhneme z oleje, osolíme a ihned teplé podáváme s kari omáčkou.
Dobrou chuť!