Kuřecí vývar s knedlíčky

Suroviny

Knedlíčky

Způsob přípravy

Kousky kuřete dáme do 1,5 l studené vody, přidáme polovinu celeru, 2 mrkve, 1 petržel, cibuli a koření. Přivedeme k varu a necháme na mírném ohni probublávat cca 2 hodiny. Mezitím si připravíme knedlíčky. Do mletého kuřecího masa vmícháme rozšlehané vejce, mouku, sůl, 1 lžičku směsi bylinek a špetku pepře. Dobře zamícháme, necháme 20 minut odležet v chladu. Poté tvoříme z masové hmoty drobné knedlíčky. Uvařený vývar scedíme a znovu uvedeme do varu. Čerstvou zbylou mrkev, celer a petržel nakrájíme na nudličky a vhodíme do vývaru. Pak přidáme ještě knedlíčky, které ve vývaru vaříme dokud nevyplavou. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a bylinkami.