Boloňské tagliatelle

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 lístek Bobkový list Avokádo
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 100 g parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • 225 ml hovězího vývaru
  • 1 mrkev
  • 275 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 80 g slaniny
  • 125 ml suchého bílého vína
  • 450 g tagliatelle
  • pepř, sůl
  • 3 lžičky Italské bylinky Avoádo
  • 1 řapíkatý celer

Způsob přípravy

Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, na kterém opečeme slaninu nakrájenou na kostky; přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, na kostky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Vše společně restujeme cca 5 minut. Ke směsi přidáme maso a prudce opékáme až je maso hnědé; hrudky masa rozmačkáme vařečkou. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vínem a vývarem, okořeníme bylinkami, bobkovým listem; dochutíme solí a pepřem. Zvolna vaříme cca 30 minut. Tagliatelle uvaříme dle návodu. Z omáčky vyndáme bobkový list a nalijeme ji na těstoviny, promícháme a podáváme s nastrouhaným parmazánem.