Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Pečení
Švestkovo-ořechový crumble
Suroviny
- 1 lžička Skořice mletá Avokádo
- 3 lžíce medu
- 100 g máslo
- 100 ml rumu
- 2 lžičky třtinového cukru
- 500 g švestek
- 100 g vlašských a lístkových oříšků
- 500 ml vanilkové zmrzliny
Způsob přípravy
Švestky důkladně umyjeme, rozpůlovíme a odpeckujeme. Dáme do misky a zalijeme rumem.
Připravíme si ořechový posyp. Do misky dáme ořechy, sušené ovoce, zalijeme medem, zasypeme cukrem a skořicí a promícháme.
Troubu předehřejeme na 190 °C. Do zapékacích mističek dáme švestky a bohatě posypeme ořechovou směsí. Pečeme asi 25 minut do zlatova.
Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.