Sněhové koule anebo domácí lanýže

Lanýže

Na obalování

  • moučkový cukr
  • kvalitní kakao

Způsob přípravy

Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu. Do čokolády můžeme podle chuti přidat chilli, skořiči či perníkové koření.

Máslo nakrájíme na malé kostičky.  Máslo smícháme s cukrem a promícháme na homogenní hmotu. Pak pomalu promícháme se schladlou rozpuštěnou čokoládou. Vložíme do chladničky asi na 2 hodiny, aby hmota ztuhla.

Formujeme kužele nebo kuličky a vložíme opět zpět do chladničky. Po půl hodině vytáhneme z ledničky a obalujeme. Můžeme obalit v kakau nebo v moučkovém cukru, které ještě ochutíme vanikou.

 TIP: Lanýže budou skvělým jedlím dárkem pro vaše přátele. Lanýže dejte pro průhledného sáčku, zavažte stužkou a darujte.