Kachna plněná drůbežími játry a slaninou

Suroviny pro 4 osoby:

Způsob přípravy

Kachnu omyjeme, očistíme, bohatě posypeme přípravkem Kuře pečené a necháme odležet v chladničce.

Maso z krůtích paliček umeleme spolu s vymačkanými houskami.

Na rozehřáté pánvi necháme zesklovatět cibuli a slaninu a necháme odležet na chladném místě. Drůbeží játra spaříme vařící vodou, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Cibuli, slaninu, játra, nasekanou petržel, vejce a přípravek Mletá masa přidáme k mletému masu.Takto připravenou nádivkou naplníme kachnu, uložíme na pekáč, zalijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme při 160 °C asi 2 hodiny. Můžeme rovněž použit rukáv na pečení. Poslední půl hodiny odstraníme alobal a pečeme kachnu dozlatova. Rozdělíme na menší porce a podáváme ihned po vyjmutí z trouby.

Ke kachně se perfektně hodí ovocná omáčka.