Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Krůtí gyros s pikantní zeleninou z pánve
Suroviny pro 4 osoby:
- Paprika pálivá mletá Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- Česneková sůl Avokádo
- 100 ml olivového oleje
- 1 svazek čerstvého koriandru
- 400 g krůtích prsou
- 4 tortilly
- rajský protlak
Marináda:
- 1 lžíce směsi Gyros-Kebab Avokádo
- 100 ml olivového oleje
Zelenina
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- 3 stroužky česneku
- 1 svazek jarní cibulky
Způsob přípravy
Omytá a očištěná krůtí prsa nakrájíme na plátky, zalijeme marinádou, kterou připravíme smícháním přípravku Gyros s olivovým olejem. Vše necháme 4-6 hodin odležet v lednici. Omyjeme zeleninu, oloupeme a nakrájíme na plátky nebo silnější proužky. Krůtí prsa smažíme na rozehřáté pánvi, zeleninu ve wok pánvi nebo v hrnci. Osmažené maso smícháme se zeleninou a dochutíme kořením.
Tortilly ohřejeme na pánvi, namažeme rajským protlakem a zakysanou smetanou a posypeme čerstvě nasekaným koriandrem. Pak přidáme maso a zeleninu, na jednom konci tortilly přehneme asi 3 cm přes náplň (aby pak spodemnevytékala), zavineme a podáváme.