HOVĚZÍ GULÁŠ S BRAMBORÁČKY

Guláš

Bramboráčky

  • 1 lžíce Majoránka Avokádo
  • 1 vejce
  • olej na smažení
  • 2 stroužky česneku
  • sůl dle chuti
  • 50 ml mléka
  • 500 g brambor typu C
  • 200 g hrubé krupice

Způsob přípravy

V hrnci na sádle orestujte nahrubo nasekanou cibuli. Když začne zlátnout, přidejte na plátky nakrájené stroužky česneku. Společně asi minutu smažte a pak přidejte rajský protlak a mletou sladkou papriku, které rovněž jen velmi krátce zarestujte.

Kousky hovězího masa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Přidejte je restovat do hrnce, aby se maso zatáhlo. Pak vše zalijte vroucí vodou nebo hovězím vývarem a promíchejte. Guláš vařte asi 90 minut pod pokličkou a pak dalších 30 minut odkrytý. Maso zcela změkne a šťáva se asi o třetinu zredukuje. Nakonec do něho nadrobte střídu z chleba pro zahuštění a případně ho dosolte.

Nyní je čas na bramboráčky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na struhadle na bramboráky. Přidejte celé vejce, mléko, hrubou krupici, majoránku a nadrcený česnek. Těsně před smažením směs osolte. Na pánvi s rozpáleným olejem z této směsi tvořte na oleji malé placičky a ty smažte dozlatova z obou stran.

Guláš podávejte s bramboráčky, nastrouhaným čerstvým křenem a s kroužky cibule.