Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Houbařská sezóna
-
Způsob vaření:
Pečení
Marinovaná kachní prsa s broskví, rukolou a italskou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 balení Marináda Pikantní Avokádo
- 1 lžíce pražených piniových oříšků
- 1 lžíce pražených kešu oříšků
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- 4 kachní prsa (každá cca 160 g)
Omáčka:
- 100 ml olivového oleje
- 100 ml bílého vína
- 2 lžíce medu
- 2 lžička másla
- 2 snítky rozmarýnu
- 4 broskve oloupané a nakrájené na kousky
Salát:
- 1 balení Salátová zálivka Italská Avokádo
- 10 lístků čerstvé máty
- 1 svazek rukoly
Způsob přípravy
Omyté a očištěné maso marinujeme v pikantní marinádě 6-8 hodin. Broskve osmažíme na másle s olivovým olejem, medem, rozmarýnem a bílým vínem. Naložená kachní prsíčka smažíme na pánvi po obou stranách dozlatova, poté pečeme asi 15 minut při 170 °C. Po upečení kachnu nakrájíme na plátky.
Rukolu a mátu omyjeme, necháme okapat a natrháme na malé kousky. Italskou zálivku připravíme podle návodu na obalu a zalijeme jí rukolu s mátou.
Na talíř uložíme kachní prsa, přelijeme broskvovou omáčkou a posypeme oříšky a parmazánem. Podáváme s křupavou bagetou.