KRÉMOVÁ MRKVOVÁ POLÉVKA SE ZÁZVOREM

Suroviny

  • 1 cibule
  • 3 lžičky soli
  • čerstvý koriandr
  • 500 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 500 ml vody nebo zeleninového vývaru
  • 400 g kokosového mléka
  • 200 g kuřecích prsou
  • trocha slunečnicového oleje nebo ghí
  • sezamové semínko
  • slunečnicová semínka

Způsob přípravy

Olej nebo ghí zahřejte v hrnci. Opečte na něm kuřecí prsíčka vcelku, která jste jen lehce osolili. Vyndejte prsíčka ven z hrnce a dejte do něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Podle potřeby můžete přidat trochu tuku.

 

Až začne cibule zlátnout, přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Promíchejte, ochuťte solí, zázvorem a kdo chce, může přidat i špetku pepře a lžičku sušeného česneku.

Zalijte vodou nebo vývarem a kokosovým mlékem. Vraťte do hrnce kuřecí prsíčka vcelku.

 

Vařte dokud zelenina nezměkne. Poté vyndejte prsíčka opět ven a obsah hrnce rozmixujte úplně dohladka. Ochutnejte a podle potřeby dolaďte kořením, solí. Kuřecí prsíčka nakrájejte na tenké plátky. 

 

Na talíři podávejte polévku, dozdobenou masem, čerstvým koriandrem, slunečnicovým a sezamovými semínky.