BRAMBOROVÝ SALÁT

Suroviny

  • 1 malá cibule
  • 3 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 plechovka sterilovaného hrášku
  • sůl a pepř
  • 4 kusy Nákladané cornichons
  • kousek másla
  • 1 jablko
  • 1 kg brambor (ideálně keřkovské rohlíčky)
  • 100 g majonézy
  • 100 g bílého jogurtu
  • trochu nálevu z cornichons

Způsob přípravy

Brambory dejte vařit ve slupce, do hodně osolené vody. I přes slupku budou po uvaření slané. Nechejte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé kostky. Cibuli na malé kostičky, mrkev a petržel nastrouhané nahrubo, dejte lehce opéct na trošce másla. Opékejte asi deset minut. Potom přidejte do mísy ke kostičkám brambor.

Přidejte na kousky nakrájené jablko, nastrouhané cornichons a hrášek. 

Osolte, opepřete a přidejte trochu nálevu z cornichons. Přidejte majonézu, jogurt a opatrně promíchejte.

 

Nechejte vychladit. Nejlépe chutná minimálně přes noc odpočinutý v lednici.