FILET Z LOSOSA S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

Suroviny

  • máslo
  • 4 filety z lososa
  • 1 balení Italská směs
  • 1/2 lžičky soli
  • 50 ml olivovýho oleje
  • 20 listů medvědího česneku
  • 600 g brambor
  • sůl a kmín na vaření brambor
  • jedlé jarní květy

Způsob přípravy

Ve velké misce smíchejte olivový olej s kořením a 1/2 lžičkou soli. Do této směsi naložte filety z lososa a nechejte přibližně tři hodiny odpočívat v lednici.

Vyndejte z lednice a nechejte půl hodin ohřát na pokojovou teplotu. Poté opečte na pánvi na kapce olivového oleje, připravte v páře nebo ugrilujte. Podle chuti a aktuální nálady.

Brambory oloupejte a ve vodě ochucené kmínem a solí uvařte doměkka. Sceďte vodu a do horkých brambor vhoďte pár kousků másla a nasekaný medvědí česnek. Promíchejte a nechejte chvilku odpočívat, přikryté poklicí. 

 

Podávejte společně brambory a rybu, ozdobte jedlými jarními kytkami.