KUŘECÍ DÝŇOVÉ KARI

Suroviny

  • 2 cibule
  • sul
  • olivový olej
  • čerstvý koriandr
  • 1 lžíce Libeček
  • 1 plechovka kokosového mléka (cca 400 g)
  • 4 kuřecí stehna
  • kokosový tuk
  • 1/2 středně velké dýně hokkaido
  • 2 lžíce žluté kari pasty

Způsob přípravy

Dýňi hokkaido nakrájejte na plátky a naskládejte do pekáče. Zakápněte olivovým olejem a ochuťte oblíbenou směsí koření nebo jen solí. Upečte na 200 °C, 20 minut.

Ve velkém hrnci zahřejte asi dvě lžíce kokosového tuku. Opečte na něm osolená a opepřená kuřecí stehna, pěkně dozlatova. Vyndejte je z hrnce a místo nich do hrnce vsypejte nahrubo nakrájenou cibuli. Opečte dozlatova a přidejte kari pastu. Chvilku opékejte, vraťte stehna do hrnce a zalijte vodou nebo vývarem tak, aby byla stehna těsně ponořena pod tekutinou.

Přikryjte poklicí a duste půl hodiny. Odklopte poklici, vlijte kokosové mléko a přidejte libeček, také podle chuti sůl. Přidejte upečenou dýni.

Opět přikryjte poklicí a duste dokud nebude maso měkké. Stehna vyndejte z hrnce. Omáčku rozmixujte dohladka, ještě podle vlastní chuti dolaďte. Maso ze stehen oberte a vraťte do omáčky.

 

Podávejte s rýží nebo s pita chlebem.