DÝŇOVÉ MUFFINY

Suroviny

  • 2 lžíce Perník Avokádo
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 300 g dýně hokkaido
  • 100- 200 g podmáslí
  • 100 g arašídových kostek (nebo nasekaných arašídů)

na posypání

  • arašídové kousky

Způsob přípravy

Dýni nakrájejte na malé kostky. Uvařte doměkka ve vodě. Dýni hokaido můžete používat i se slupkou, není nutné ji loupat. Uvařenou dýni rozmixujte na jemné pyré a nechejte vychladnout.

Smíchejte mouku, cukr, arašídové kostky, prášek do pečiva, sodu, perníkové koření a špetku soli. Do dýňového pyré přimíchejte vejce, rozpuštěné prochladlé máslo a podmáslí. Nejprve 100 g a pak přilévejte podle potřeby. 

Umíchejte těsto.

Připravte si formu na muffiny a do ní papírové košíčky. Z uvedeného množství těsta budete mít asi 12 až 20 muffinů. Podle velikosti formy a košíčků. 

Na plnění košíčků jsou nejlepší kleště na zmrzlinu. Těmi dáte do každého košíčku přesnou dávku těsta.

 

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 25 až 30 minut.