BRAMBORÁČKY NA PLECHU

Suroviny

  • 1 balení směsi Bramborák Avokádo
  • sůl podle chuti
  • 2 vejce
  • 1 kg brambor
  • 100 g slaniny, nakrájené na kostky
  • 200 g sýra camembert nebo brie, nastrouhaného nahrubo
  • 3-4 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
  • 2-3 lžíce hladké mouky

Způsob přípravy

Předehřejte troubu na 210°C. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.

Brambory oloupejte a nastrouhejte. Polovinu na jemném a druhou polovinu na hrubém struhadle. Přebytečnou tekutinu z brambor vymačkejte.

Ve větší míse smíchejte nastrouhané brambory, koření Bramborák, nakrájenou jarní cibulku, slaninu, vejce, sýr, mouku. Důkladně promíchejte a ochutnejte. Kdo chce, může dosolit, ale většinou to není potřeba.

Ze směsi tvořte hromádky na připravený plech a lehce je roztáhněte, aby vznikly malé bramboráčky. 

Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud bramboráky nezačnou zlátnout.

Bramboráčky vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáváním.

 

Podávejte bramboráčky teplé jako hlavní chod nebo jako přílohu.