ŠKVARKOVÉ PAGÁČKY

Suroviny

  • 2 lžičky Kmín drcený Avokádo
  • 3 vejce
  • 2 lžičky soli
  • 200 ml polotučného mléka
  • 1 kostka čerstvého droždí
  • 250 g hladké pšeničné mouky
  • 250 g bílé špaldové mouky
  • 300 g škvarků

na potření a posypání

Způsob přípravy

250 g škvarků rozmixujte najemno, zbytek nasekejte nožem. Smíchejte s moukou, pšeničnou i špaldovou. Přidejte vlažné mléko a rozdrobené droždí. Vyklepněte všechna vejce, ochuťte drceným kmínem a solí. Ze všech těsto surovin umíchejte těsto, které nechejte hodinu kynout na teplém místě.

Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše, na výšku asi 1,5 - 2 cm. Vykrajujte kolečka, klidně třeba skleničkou.

Skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete bílkem, rozšlehaným se smetanou a posypejte kmínem. 

Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, 25 až 30 minut.

 

Nechejte vychladnout na mřížce.