Husí játra z pánve s karamelizovanými fíky

Suroviny pro 4 osoby:

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce másla
  • 4 plátky bagety
  • olej na smažení
  • 8 čerstvých fíků
  • 50 ml koňaku
  • 2 lžíce džemu z růží
  • 400 g husích jater
  • několik listů čerstvé máty

Způsob přípravy

Fíky nakrájíme na kousky a smažíme na pánvi s máslem, medem a koňakem. Po 5 minutách přidáme džem z růže a vše dochutíme pepřem.

Očištěná husí játra nakrájíme na 1,5 cm silné plátky a rychle osmažíme na malém množství oleje na hodně rozehřaté pánvi. Horká játra uložíme na bagety, které jsme dříve nechali opéct v toasteru.

Podáváme s karamelizovanými fíky, omáčkou s růží a čerstvou mátou.