Kategorie:
-
Druh jídla:
Předkrmy a chuťovky
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Husí játra z pánve s karamelizovanými fíky
Suroviny pro 4 osoby:
- Pepř černý mletý Avokádo
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce másla
- 4 plátky bagety
- olej na smažení
- 8 čerstvých fíků
- 50 ml koňaku
- 2 lžíce džemu z růží
- 400 g husích jater
- několik listů čerstvé máty
Způsob přípravy
Fíky nakrájíme na kousky a smažíme na pánvi s máslem, medem a koňakem. Po 5 minutách přidáme džem z růže a vše dochutíme pepřem.
Očištěná husí játra nakrájíme na 1,5 cm silné plátky a rychle osmažíme na malém množství oleje na hodně rozehřaté pánvi. Horká játra uložíme na bagety, které jsme dříve nechali opéct v toasteru.
Podáváme s karamelizovanými fíky, omáčkou s růží a čerstvou mátou.