Hovězí kližka vařená v zelenině na celerovém pyré

Suroviny pro 4 osoby:

Způsob přípravy

Omyté a očištěné maso vložíme do hrnce, přidáme mrkev, petržel, pórek, cibuli a česnek a přilijeme litr vody. Přidáme bobkový list, papriku, petrželovou nať, pepř a vaříme doměkka, podle potřeby přilijeme vodu.

Celer a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky (kostičky ponoříme do vody, aby nezčernaly). Brambory a celer vložíme do nádoby s mlékem, přivedeme k varu, následně snížíme teplotu a vaříme doměkka pod pokličkou. Z uvařené a scezené zeleniny a másla uděláme pyré, dochutíme solí, pepřem a muškatovým květem.

Takto připravené maso nakrájíme na plátky a uložíme na celerovém pyré. Podáváme se smetanovým křenem.