Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Grilovaný losos se salátem z avokáda, melounu a slunečnicových klíčků
Recept pro 4 osoby:
- 400 g dřeně z bezsemenného melounu
- 2 měkká a oloupaná avokáda
- šťáva z ½ citrónu
- 100 g slunečnicových klíčků
- 1 nakrájená červená cibule
- 600 g filé z lososa, nakrájené na centimetrové kostičky
- 0.5 hlávky ledového salátu
Marináda
- směs Grilovací s bylinkami Avokádo
- 100 ml olivového oleje
- 1 lžička koriandru
- limetková šťáva
Způsob přípravy
Lososa opláchneme a dobře osušíme. Uložíme ho na alobalový grilovací tácek a opečeme na grilu. Jakmile ryba vychladne, zalijeme ji marinádou připravenou z olivového oleje, směsi Grilovací s bylinkami, limetkové šťávy a koriandru.
Omytý salát jemně smícháme s klíčky, cibulí a melounem nakrájeným na hrubé hranolky. Avokádo nakrájíme na tlusté proužky, zalijeme citrónovou šťávou a ozdobíme jím salát. Pak ještě přidáme kousky aromatického lososa a všechno pokropíme zbývající marinádou.