Karbanátky plněné sýrem feta s rajčatovou salsou

Suroviny pro 4 osoby:

Způsob přípravy

Jednu cibuli najemno nakrájíme, osmahneme na oleji a necháme vychladnout. Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky a pomeleme. Přidáme vejce, strouhanku, přípravek Gyros-Kebab, petrželovou nať a vychlazenou jarní cibulku. Ochutíme solí a pepřem. Vše důkladně smícháme v jednotnou hmotu a formujeme malé placičky.  Na každé uložíme nakrájený na kostičky sýr feta a placičku stočíme.

Osmažíme dozlatova a pečeme asi 15 minut při teplotě 150 ° C.

Rajčata rozmixujeme, přidáme dvě jarní cibulky s pažitkou a slunečnicová semínka. Dochutíme bazalkou, solí a pepřem.

Takto připravené karbanátky podáváme se studenou rajčatovou omáčkou.