Krém z kuřecích jater s ovocným chutney

Suroviny pro 2 osoby:

Ovocný chutney

Způsob přípravy

Mango omyjeme, nakrájíme a odstraníme semínka. Oloupaný ananas také nakrájíme na kostky. Chilli papričky a papriky podélně rozpůlíme, očístíme, opláchneme a nakrájíme najemno. Rozinky nasekáme nahrubo. Všechny výše uvedené suroviny a zázvor vložíme do velkého hrnce, přidáme cukr, sůl a ocet, rozmícháme, přikryjeme pokličkou a necháme přes noc odležet.

Jemně nasekáme cibuli a stroužek česnek, z citrónů vymačkáme šťávu a společně s kořením přidáme k ovoci a rozmícháme. Zakryjeme pod pokličkou, uvedeme k varu na mírném ohni, poté snížíme teplotu, odkryjeme a vaříme 30 minut, dokud chutney nezhoustne. Od této chvíle je však třeba chutney při vaření lehce míchat. Díky tomu nedojde k připálení.

Kuřecí játra opláchneme, zbavíme tuku a nakrájíme na malé kousky. Ve velké pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme nakrájenou slaninu, šalotku a stroužek česnek nakrájený na plátky a smažíme 5 minut. Následně přidáme kuřecí játra a krátce smažíme dalších 5 minut. Přidáme trochu brandy, nasekanou petrželku, sůl a pepř podle chuti. Dusíme 2 minuty, sejmeme z ohně a rozmixujeme na hladkou hmotu.

Hotový krém vložíme do kompotových misek. Zbylé máslo rozpustíme a důkladně jím zalijeme povrch každé porce. Každou porci posypeme rozdrceným barevným pepřem. Vychlazený krém necháme odležet v chladničce.

Podáváme s ovocným chutney a křupavou bagetou.