Dortík z grilované zeleniny s mozzarellou, avokádem a balsamico-kaparovou omáčkou

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny pro 4 osoby:

  • koření Pepř černý celý Avokádo
  • směs Grilovací Avokádo
  • koření Česneková sůl Avokádo
  • 2 lilky nakrájené na plátky
  • 1 cuketa nakrájená na plátky
  • 1 zralé avokádo rozkrojené na polovinu a pak nakrájené na plátky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu

Balsamico-kaparová omáčka

  • 50 g sušených rajčat
  • 50 ml olivového oleje (můžeme použít olivový olej ze sušených rajčat)
  • 10 g kaparů v nálevu
  • 20 ml octu balsamico
  • 1 lžička bazalky

Způsob přípravy

Všechny ingredience pro výrobu omáčky důkladně promícháme a dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Zeleninu naložíme v olivovém oleji a grilovacím koření, osolíme a přidáme čerstvě mletý černý pepř. Zeleninu opečeme na grilu po každé straně a proložíme ji plátky sýra mozzarella a avokádem. Z připravené zeleninové směsi vytvarujeme dortíky, které podáváme s balsamico-kaparovou omáčkou a čerstvě nastrouhaným parmazánem.