Dortík z grilované zeleniny s mozzarellou, avokádem a balsamico-kaparovou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
-
koření Pepř černý celý Avokádo
-
směs Grilovací Avokádo
-
koření Česneková sůl Avokádo
-
2 lilky nakrájené na plátky
-
1 cuketa nakrájená na plátky
-
1 zralé avokádo rozkrojené na polovinu a pak nakrájené na plátky
-
6 lžic olivového oleje
-
50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
Balsamico-kaparová omáčka
-
50 g sušených rajčat
-
50 ml olivového oleje (můžeme použít olivový olej ze sušených rajčat)
-
10 g kaparů v nálevu
-
20 ml octu balsamico
-
1 lžička bazalky
Způsob přípravy
Všechny ingredience pro výrobu omáčky důkladně promícháme a dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Zeleninu naložíme v olivovém oleji a grilovacím koření, osolíme a přidáme čerstvě mletý černý pepř. Zeleninu opečeme na grilu po každé straně a proložíme ji plátky sýra mozzarella a avokádem. Z připravené zeleninové směsi vytvarujeme dortíky, které podáváme s balsamico-kaparovou omáčkou a čerstvě nastrouhaným parmazánem.