Čína z hlívy

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • Česnek sušený Avokádo
  • Skořice mletá Avokádo
  • Houbové koření Avokádo
  • 100 ml bílého vína
  • olej
  • sůl dle chuti
  • 400 g kuřecího masa
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 200 g mražených zelených fazolek
  • 3 lžíce škrobové moučky
  • 5 lžic sójové sladkokyselé omáčky

Způsob přípravy

Kuřecí maso a hlívu nakrájíme na větší nudličky, lehce osolíme, ochutíme Houbovým kořením, skořicí a chilli a necháme chvilku odpočinout. Rozmražené fazolky překrojíme na půlky.
Maso s houbami posypeme škrobovou moučkou. Následně zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme fazolky, víno a sójovou omáčku a povaříme.
Nakonec můžeme ještě dochutit česnekem, solí a chilli dle chuti.
Podáváme s rýží.