Salát Caesar s pikantním kuřecím masem a parmazánem
Suroviny pro 4 osoby:
-
400 g kuřecích prsou
-
4 lžíce strouhaného parmazánu
-
1 hlávka římského salátu
-
4 na kostky nakrájené plátky toastového chleba bez kůrky
-
1 rozmačkaný stroužek česneku
Marináda
-
1 balení směsi Kuře pečené Avokádo
-
4 lžíce olivového oleje
Zálivka
-
Salátové koření Mlýnek
-
citrónová šťáva podle chuti
-
1 lžíce strouhaného parmezánu
-
2 lžíce majonézy
-
1 lžíce nasekaných filetů z ančoviček
-
1 rozdrcený stroužek česneku
-
1 lžíce octa
-
případně vývar k ředění omáčky
Způsob přípravy
Omytá a očištěná kuřecí prsíčka naložíme do marinády, kterou jsme si předem z výše uvedených surovin připravili a necháme 4-6 hodin odležet v chladničce.
Všechny ingredience pro přípravu omáčky důkladně promícháme (nejlépe v uzavřeném skle), dochutíme salátovým kořením a necháme vychladnout.
Naložené maso smažíme na grilu nebo pánvi. Na oleji osmahneme česnek a kostky toastového chleba smažíme na pánvi dozlatova.
Listy salátu uložíme na talíře, přidáme na plátky nakrájená kuřecí prsa, zalijeme zálivkou a posypeme česnekovými krutony.