Thajská polévka s kuřecím masem

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 lžíce směsi Čína Avokádo
  • 200 g kuřecích prsou
  • 1 stroužek česneku
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 mrkev
  • máslo
  • 800 ml slepičího vývaru
  • 1 šalotka
  • 1 pórek
  • 1/4 celeru
  • 8 velkých krevet
  • 1 oloupaný a najemno nasekaný stonek citrónové trávy
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce šťávy z limetky
  • snítka čerstvého koriandru
  • 1 lžička sezamových semínek

Způsob přípravy

Zeleninu nakrájíme a osmahneme na másle, přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky, krevety, nakrájený česnek, citrónovou trávu, zázvor a přípravek Čína a zalijeme vývarem. Vaříme až zelenina bude měkká. Nakonec přidáme kokosové mléko, limetkovou šťávu a koriandr. Podáváme s praženými sezamovými semínky.