Medová žebírka

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 kg žebírek

Marináda

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • Skořice mletá Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 1 lžíce medu
  • 6 lžic oleje
  • 3 rozmačkané stroužky česneku
  • 4 lžičky směsi Žebírka s medem Avokádo
  • 150 ml pomerančového džusu (nejlépe vymačkaný z čerstvých pomerančů)

Způsob přípravy

Žebírka omyjeme, osušíme, rozdělíme na porce a naložíme do marinády, kterou si připravíme z výše uvedených ingrediencí. Necháme v chladu 12 hodin. Pak přendáme do pekáčku, potřeme marinádou, která nám zůstala po nakládání a pečeme cca 40-60 minut při teplotě 180 °C. Během pečení občas podlijeme šťávou z pekáčku. Žebírka můžeme také grilovat.