Kachní prsa marinovaná v rozmarýnu na liškách s jahodami

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • několik lístků čerstvé máty
  • sůl podle chuti
  • 80 g čerstvých jahod
  • 200 g lišek
  • 1 lžíce másla
  • 4 kachní prsa každá cca 250 g
  • 2 šalotky, nakrájené na kostičky
  • 50 ml zeleninového vývaru
  • 50 ml bílého krému balsamico
  • šťáva z 1 citrónu

Marináda

  • 1 lžička koření Česnek sušený Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl podle chuti
  • 50 ml červeného vína
  • 1 nahrubo strouhaná mrkev
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • čtvrt nahrubo strouhaného celeru

Způsob přípravy

 

Omyté a očištěné kachní prsíčka osolíme, opepříme a naložíme v olivovém oleji s červeným vínem, sušeným česnekem, nastrouhanou zeleninou a rozmarýnem, pak necháme asi 8 hodin uležet v chladničce.

Na rozpáleném olivovém oleji necháme šalotky zesklovatět, přidáme lišky a všecko zalijeme vývarem. Následně přidáme máslo, šťávu z citrónu a bílý krém balsamico. Když omáčka začne houstnout, dochutíme solí a pepřem a přidáme kousky jahod a nasekané lístky máty.

Vyjmeme kachnu z marinády, osmažíme na pánvi po obou stranách dozlatova, pak pečeme asi 12 minut při 200 ° C. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme je oschnout na papírovém ubrousku. Poté prsa nakrájíme na plátky a klademe na aromatické lišky s jahodami.

Připravené podáváme s oblíbeným mixem křupavého salátu.