Sladká papriková žebírka

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 lžička koření Paprika sladká mletá Avokádo
  • Pepř barevný celý Avokádo
  • olej
  • 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 100 ml slepičího vývaru
  • 3 lžíce kečupu
  • 2 lžíce směsi Žebírka s medem Avokádo
  • 1 kg žebírek
  • 3 cibule nakrájené na kolečka

Způsob přípravy

Cibuli osmahneme. Omytá a osušená žebírka nakrájíme na velké kusy, potřeme kečupem smíchaným s kořením. Připravená žebírka dáme do sáčku (fólie) na pečení, spolu s cibulí a česnekem, přilijeme vývar, dobře uzavřeme a pečeme cca 1,5 hodiny při teplotě 180 °C.