Žebírka s omáčkou barbecue

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 kg žebírek vepřových nebo jehněčích

Marináda

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 2 lžíce směsi Žebírka s medem Avokádo

Omáčka barbecue

  • Chilli mleté Avokádo
  • 0.5 lžičky koření Zázvor mletý Avokádo
  • 100 ml medu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 30 ml kečupu
  • 2 lžíce worcestrové omáčky

Způsob přípravy

Připravíme marinádu z oleje, koření a křenu.
Žebírka omyjeme, osušíme a potřeme marinádou a necháme ležet v chladničce několik hodin. Pak maso osmažíme a pečeme cca hodinu při teplotě 180 °C.
Omáčku barbecue připravíme rozmixováním všech uvedených surovin.