Žebírka s omáčkou barbecue
Suroviny pro 4 osoby:
-
1 kg žebírek vepřových nebo jehněčích
Marináda
-
4 lžíce olivového oleje
-
2 lžíce strouhaného křenu
-
2 lžíce směsi Žebírka s medem Avokádo
Omáčka barbecue
-
Chilli mleté Avokádo
-
0.5 lžičky koření Zázvor mletý Avokádo
-
100 ml medu
-
2 stroužky česneku
-
2 lžíce plnotučné hořčice
-
30 ml kečupu
-
2 lžíce worcestrové omáčky
Způsob přípravy
Připravíme marinádu z oleje, koření a křenu.
Žebírka omyjeme, osušíme a potřeme marinádou a necháme ležet v chladničce několik hodin. Pak maso osmažíme a pečeme cca hodinu při teplotě 180 °C.
Omáčku barbecue připravíme rozmixováním všech uvedených surovin.