Pečené filé z lososa na zlaté krustě se smaženými liškami a salátem Pak Choi
Suroviny pro 4 osoby:
-
kořenící směs Ryby Avokádo
-
200 g lišek
-
100 g cherry rajčátek nakrájených na kousky
-
1 lžíce másla
-
4 lžíce oleje
-
2 šalotky nakrájené na kostičky
-
citrónová šťáva
-
100 g salátu Pak Choi
-
4 lžíce tmavého krému balsamico
-
4 x 180 g filé z lososa bez kůže
Krusta:
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
1 lžíce strouhanky
-
1 lžíce nasekané petrželky
-
sul
-
80 g sýra niva
Způsob přípravy
Omyté a očištěné filé z lososa posypeme přípravkem Ryby, pokapeme citrónovou šťávou, naložíme do olivového oleje a necháme 3 hodiny odležet v chladničce.
Všechny ingredience pro přípravu krusty důkladně promícháme, necháme vychladnout a následně rozdělíme na 4 části.
Naloženou rybu smažíme po obou stranách dozlatova a položíme na plech. Na každou porci lososa klademe krustu a pečeme 10 minut v rozehřáté troubě při 180° C.
Na rozehřátém oleji s máslem smažíme lišky s šalotkou, česnekem, salátem Pak Choi a cherry rajčátky. Vše dochutíme solí a pepřem, a pak přeložíme na talíř.
Lososa podáváme s liškami a salátem a pokropíme tmavým krémem balsamico.