Květákové pyré

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby

  • 1 ks cibule nakrájené na kostičky
  • 500 ml mléka
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 1 lžičky Muškatový ořech mletý Avokádo
  • 1 ks květák
  • 1 lžíce 36% smetany
  • 80 g kozího sýra
  • sůl, pepř dle chuti

Způsob přípravy

Růžičky květáku omyjeme a zalijeme mlékem a spolu s cibulí vaříme doměkka, poté scedíme.

 

Scezený květák rozmixujeme společně s máslem, smetanou, kozím sýrem a křenem. Nakonec dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Podáváme jako přílohu k rybě.