Jehněčí žebírka v pivní medové marinádě

Kategorie:

Druh jídla: Skopové a jehněčí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 4 osoby:

  • olej
  • 1 kg jehněčích žebírek

Marináda:

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 1 balení Marináda Pivní medová

Způsob přípravy

Marinádu, křen a pepř smícháme a takto připravenou směsí pečlivě potřeme jehněčí žebra a necháme několik hodin odležet v chladničce. Poté maso očistíme od marinády a smažíme na pánvi. Pak ho znovu natřeme marinádou, vložíme do pekáče a pečeme 15 minut při teplotě 180 °C. Po upečení necháme několik minut na teplém místě a pak rozřežeme podél kostí na jednotlivé porce. Podáváme se zeleninovým salátem.