Smažená telecí játra s houbami a cherry rajčátky

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • špetka koření Česnek sušený Avokádo
  • Pepř barevný celý Avokádo
  • 1 lžička koření Petrželová nať Avokádo
  • 50 ml bílého vína
  • 12 cherry rajčátek
  • 1 lžíce másla
  • 600 g telecích jater
  • 100 ml olivového oleje na smažení
  • 100 g pšeničné mouky
  • 400 g čerstvých hub
  • několik snítek čerstvé petrželky
  • 50 g klíčků ředkviček
  • 1 malá cibule
  • sůl dle chuti

Způsob přípravy

Na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a omyté houby, česnek, bílé víno, máslo, nakrájenou petrželku a kousky cherry rajčátek. Všechno společně dusíme a po chvíli necháme odležet na chladném místě.

Játra, omytá a osušená papírovým ubrouskem, nakrájíme na centimetrové plátky, obalíme v mouce a smažíme po obou stranách na rozehřáté pánvi. Na konci smažení dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Játra ukládáme na talíři a podložíme aromatickými houbami.