Kapr v kořeněném těstíčku

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 4 lžíce Ryby Avokádo
  • 50 ml bílého vína
  • 1 citrón
  • 1 vejce
  • olej
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 4 kapří filety

Způsob přípravy

 Citronovou šťávu smícháme se dvěmi lžícemi kořenící směsi na Ryby. Filety očistíme a potřeme marinádou. Necháme 2 hodiny uležet. V míse smícháme vejce, víno, hladkou mouku a zbytek kořenící směsi. Připravíme hustější těstíčko, ve kterém rybu obalíme.  Obalené filety smažíme pozvolna na rozpálené oleji. Kapra můžeme posypat mandlovými plátky.