Jemný perník s medem

Kategorie:

Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 lžička Perník Avokádo
  • 1 lžíce medu
  • 4 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicího prášku do pečiva
  • 250 ml šlehačky
  • 250 g cukr krystal
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 strouhané jablko

Způsob přípravy

Vejce a cukr šleháme do pěny. Potom opatrně přidáme všechny ostatní suroviny a kořenící přípravek Perník, důkladně promícháme. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a pečeme při teplotě 170° C. Podáváme s lehkou medovou šlehačkou – do rostlinné smetany na šlehání přidáme lžíci medu a šlehačku vyšleháme.