Plněné košíčky

Kategorie:

Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 lžička koření Provensálské bylinky Avokádo
  • 2 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • 500 g kuřecích jater
  • 2 balení listového těsta
  • 1 cibuli
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání

Způsob přípravy

Játra očistíme a pokrájíme na kostky. V pánvi zpěníme na 2 lžících másla najemno nakrájenou cibulku. Přidáme česnek a játra a necháme zatáhnout. Přilijeme vývar a dusíme s bylinkami, solí a pepřem doměkka, dokud se tekutina nevyvaří. Obsah pánve přendáme do nádoby s plochým dnem. Přidáme zbytek másla a smetanu a rozmixujeme.

Jedno listové těsto rozválíme a vykrájíme z něj kolečka. Z druhého utvoříme válečky a vytvoříme z nich vyvýšený okraj na každém kolečku. Takto připravené košíčky potřeme žloutkem a dáme do vyhřáté trouby (180 °C) a pečeme asi 15 minut. Po vychladnutí plníme paštikou. Můžeme ozdobit mandlovými plátky nebo chilli papričkou.