Velikonoční beránek

Kategorie:

Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob vaření: Pečení

Suroviny:

  • 1 lžička Skořice mletá Avokádo
  • 250 g másla
  • 4 vejce
  • 250 g cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g banánů
  • 1 kypřicí prášek do pečiva

Způsob přípravy

Utřeme máslo s cukrem do pěny a vmícháme žloutky. Přidáme rozmixované banány a prosátou mouku s kypřícím práškem a lžičku mleté skořice. Jako poslední opatrně přidáme tuhý sníh z bílků. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté  troubě na 200 °C asi 35 minut. Hotového beránka pocukrujeme a z rozinek mu vytvoříme oči a čumáček. Pro zpestření ováženeme kolem krku barevnou mašličkou.