Skořicové boží milosti

Kategorie:

Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Velikonoce
Způsob vaření: Smažení

Suroviny

  • 5 g Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 50 g másla
  • 500 g hladké mouky
  • 130 g zakysané smetany
  • 40 ml rumu
  • 7 kusy žloutků
  • tuk na smažení

Skořicový cukr

  • 2 lžičky Skořice mletá Avokádo
  • 240 g moučkového cukru

Způsob přípravy

Prosejeme mouku, přidáme změklé máslo, žloutky, zakysanou smetanu, rum a sůl a umícháme na hladké těsto. Těsto hněteme dokud se nezačnou na těstě objevovat bublinky. Hotové těsto zabalíme pevně do potravinové folie a necháme odpočinout několik hodin na chladném místě.

Těsto vyválíme na tloušku asi  1 až 2 mm a rozkrájíme zdobícím rádélkem na 2 cm pásky dlouhé asi 5-6 cm. Každý pásek ve středu zakroutíme a smažíme. Ještě teplé obalujeme v cukru se skořicí.

 

Dobrou chuť