Vepřová panenka v listovém těstě s karamelizovanou cibulí

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Velikonoce
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 2 lžíce Majoránka Avokádo
  • 1 lžička Majoránka Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 1 lžíce oleje
  • 1 žloutek
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • 2 plátky listového těsta
  • 2 vepřové panenky (každá 400-450 g)
  • 200 g parmské šunky na plátky
  • 2 lžíce Hořčice Ruská Avokádo

Suroviny na karamelizovanou cibuli

  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 1 lžíce balsamico
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 červené cibule
  • 2 bílé cibule
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička červeného vinného octa

Způsob přípravy

Připráva karamelizované cibule:

Cibuli nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme cibuli a smažíme 20 minut, občas zamícháme. Osmažíme, opepříme a smažíme dalších 10 minut. Když je cibule opečená přídáme balsamico a ocet a vaříme dokud se tekutina neodpaří. Nakonec přidáme cukr a vaříme několik minut.

Příprava panenky

Panenku důkladně odblaníme, umyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou. Rozpálíme na pánvi olej a panenku na něm ze všech stran osmažíme, jedna strana 8-10 minut. Vyjmeme z pánve a ještě teplou panenku potřeme hořčicí. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na listové těsto naskládáme šunku a karamelizovanou cibuli, položíme panenku a zabalíme. Stejným způsobem připravíme i druhou panenku. Zabalenou panenku položíme na pečící papír a pečeme 35-40 minut ve spodní části trouby.

Po upečení nechte 10 minut v troubě s pootevřenými dvířky. Před podáváním nakrájíme na plátky