Pikantní lečo s chorizem

Kategorie:

Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • Paprika sladká mletá Avokádo
  • Pepř barevný celý Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 2 červené papriky
  • 100 g hub
  • 2 červené cibule
  • 1 lilek
  • 2 klobásy chorizo
  • 200 ml rajčatového pyré
  • 2 cukety
  • 1 svazek pažitky
  • olej řepkový

Způsob přípravy

Připravíme zeleninu. Omyté papriky nakrájíme na polovinu, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Omytou cuketu nakrájíme na půlměsíčky, lilek na kolečka. Cibuli nakrájíme na plátky. Očištěné houby nakrájíme na plátky.

Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a houby. Zamícháme, přidáme rajčata, cuketu, lilek a papriku a dusíme. Na jiné pánvi osmažíme nakrájené chorizo. Až je chorizo opečené přendáme do hrnce se zeleninou. Lečo dochutíme solí, pepřem, paprikou.

 Hotové lečo servírujeme posypané čerstvou pažitkou s opečenou bagetkou.